Genieten van kunst…

Wat is de Waddinxveense Kunst Kring?

De Waddinxveense Kunst Kring (WKK) is op 9 februari 1988 opgericht door een groep enthousiaste vrijetijdskunstenaars.

De Vereniging heeft als doel het bevorderen van de beeldende kunst in brede zin en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Waddinxveen.

Kunstenaars kunnen lid worden en mensen die niet actief de beeldende kunst beoefenen maar wel belangstelling hebben voor kunst en cultuur kunnen donateur worden.

De vereniging bestaat uit ongeveer 125 leden en 125 donateurs.

Vanaf september 2023 beschikt de WKK over een eigen permanente locatie in “Wereldwijd”, de oude Kohnstam Mavo, Mauritslaan 55 Waddinxveen.

Hoe de WKK met uw privacy omgaat kunt u lezen in de  Privacyverklaring van de WKK .

Wat doet de Waddinxveense Kunst Kring?

De Waddinxveense Kunst Kring wil dat leden en donateurs elkaar ontmoeten en inspireren en organiseert daartoe onder meer de volgende activiteiten.

Exposities in de bibliotheek, in de Remonstrantse Kerk en in diverse openbare ruimtes.

• Twee maal per maand Schilder- en tekenochtenden in de Hoge Noot. Men werkt zelfstandig aan een door hen zelf gekozen onderwerp met zelfgekozen materialen. Veelal is er na afloop een bespreking over de vorderingen van de werkstukken.

• Twee maal per maand een Fotoclub waar de deelnemers tips en nuttige informatie krijgen om hun werk te verbeteren

• Tweejaarlijks wordt in oktober de Waddinxveense Kunst Route georganiseerd, waarbij alle kunstenaars gedurende twee dagen hun werk door heel Waddinxveen kunnen exposeren.

• Regelmatig wordt er een Nieuwsbrief uitgebracht, waarin naast de activiteiten van de Kunst Kring ook een overzicht wordt gegeven van de exposities in Waddinxveen en omgeving.

• Zes keer per jaar wordt een Lezing verzorgd door een kunsthistoricus over een actuele tentoonstelling of onderwerp, en twee maal per jaar wordt er een Museumexcursie georganiseerd naar een actuele tentoonstelling in Nederland. Meer informatie vindt u op de website.

Verder heeft de WKK het Paula Hupkens Fonds voor minder draagkrachtige kunstenaars. Dit fonds stelt materiaal, zoals doeken, papier, verf of kwasten, beschikbaar.

Wilt u lid of donateur worden, vult u dan het aanmeldingsformulier in via het  Inschrijfformulier

Wilt u meer weten over de WKK dan kunt u dit beluisteren via een radio fragment via deze link >>>

Het lezen bijzonder waard:
Een opsomming van alle WKK activiteiten van de afgelopen 30 jaar te openen via deze link >>>