Genieten van kunst…

Cursusaanbod WKK in gebouw Wereldwijd (Mauritslaan 55, W’veen).

De Waddinxveense KunstKring organiseert het gehele jaar een uiteenlopend cursusaanbod. Wilt u nieuwe tekentechnieken leren? Nieuwe kunstdisciplines verkennen? Het diverse cursusaanbod wordt georganiseerd door ervaren KunstKring docenten.

Hieronder is een beknopt overzicht van het cursusaanbod. Heb je nog vragen of wil je jezelf inschrijven, of wil je een cursus geven? Stuur dan een mailtje naar cursus@waddinxveensekunstkring.nl

Tekenen voor beginners.
Doelgroep: Kinderen 8 t/m 14 jaar.
Beschrijving: Vind je het leuk om te tekenen en wil je jezelf daar verder in ontwikkelen? Dan is dit de cursus voor jou! Op een speelse manier leer je de basistechnieken van tekenen, zoals schaduw, perspectief, kleurgebruik, vormen, schetsen en materialen. Je gaat ook leren hoe je mensen, dieren en “doodle-art” tekent. Verder gaan we een les naar buiten om op een locatie in Waddinxveen om te tekenen.
Echt alles komt aan bod in deze creatieve cursus. We werken met diverse materialen. Voor het materiaal wordt gezorgd maar je mag natuurlijk ook je eigen tekenspullen meenemen.
Docent: Charissa Stolk.

Kosten: 12 lessen totaal €120 incl materiaal. Op maandag 15.30 – 16.30.
Data en detail cursus info: Klik naar cursus detail info.
Schrijf je in!  www.ladyart.nl

Portrettekenen.
Doelgroep: Vanaf 12 jaar
Beschrijving: In deze cursus leer je van begin tot eind een ‘realistisch’ portret tekenen. Je leert goede referentiefoto’s nemen, maakt kennis met verschillende soorten papier én wordt een meester in het gebruik van het potlood en de gum.
Docent: Mark Briggeman.

Kosten: 8 lessen totaal € 363. Op maandag avond van 19:30 tot 21:00. De eerste lessenreeks begint in maart. Later dit jaar wordt de cursus nogmaals gegeven.
Data en cursus detail info: Elke twee maanden start er een lessenreeks. Klik naar cursus detail info.
Schrijf je in! cursus@waddinxveensekunstkring.nl

Schilderen met bijenwas.
Doelgroep: Volwassenen en kinderen.
Beschrijving: In deze cursus leer je allerlei manieren om te werken met gekleurde bijenwasblokjes. Je ontdekt verschillende technieken en ontdekt hoe veelzijdig de kunstwerken zijn die je met bijenwas kunt maken!
Docent: Annelies Leeflang. annelies@atelierannelies.nl

Kosten volwassenen: 6 lessen á €20 = €120 excl materiaal à € 62.50. Op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur.
Kosten kinderen (8-12 jaar):  6 lessen à €10 = € 60  incl materiaal. Op dinsdagmiddag van 16.30-17.30 uur.
Data en cursus detail info: Klik naar cursus detail info.
Schrijf je in!  www.atelierannelies.nl

Mozaïeken.
Doelgroep: Volwassenen en kinderen.
Beschrijving: Leer te mozaïeken op zowel plat vlak als in 3D! In deze cursus creëer je een eigen vorm waar je vervolgens op werkt met de techniek van mozaïek. Tijdens de eerste les bespreken we welke materialen je zelf kan gebruiken én kan meenemen, zoals steentjes, schelpen en gebroken servies.
Docent: Annelies Leeflang. annelies@atelierannelies.nl

Kosten volwassenen: (plat vlak, 2D, 3D): 8 lessen à €20 = €160 excl materiaal  à € 40. Op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur.
Kosten kinderen: (plat vlak): 6 lessen à € 10 = €60 incl materiaal. Op donderdagmiddag van 15.30-16.30 uur.
Data en cursus detail info: Klik naar cursus detail info.
Schrijf je in! www.atelierannelies.nl

Linosnijden.
Doelgroep: Jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen.
Beschrijving: In deze cursus leer je een eigen linosnede te maken. Je maakt kennis met de gutstechniek en leert hoe je deze fijne techniek kan gebruiken om tot een mooi eindresultaat te komen.
Docent: Rosalyn Bruins.

Kosten: 4 lessen à €20 = €80. Voor €14 koop je bij mij aan het begin van de cursus een gutsset en 2 stukken linoleum. Voor de rest van de materialen wordt gezorgd. Op woensdagavond om 20.00.
Data en cursus detail  info: Klik naar cursus detail info.
Schrijf je in! www.huisjevolkunst.nl