Genieten van kunst…

FCW: Foto Club Waddinxveen

De Waddinxveense Kunst Kring heeft medio 2017 een fotoclub voor haar leden en donateurs opgericht.

De fotoclub gaat regelmatig samen op excursie om te fotograferen. Vooraf wordt overlegd waar we naar toe gaan en wat het thema is. Er wordt naar eigen keuze gefotografeerd met elke beschikbare camera. In een volgende bijeenkomst  worden de resultaten van de excursie door een ieder gepresenteerd en gezamenlijk besproken.  Leuk om van elkaar te leren!

Doelstelling van de Foto Club Waddinxveen is een gezelligheidsclub met als doel: Tijdens de excursie  “kijken en kiezen” en tijdens de bespreking “luisteren en leren.”

Algemeen, locatie en aanvangstijdstip

De Foto Club Waddinxveen (FCW) is circa 10 man m/v sterk. De groep  heeft besloten om de FCW sessies op de dinsdagmorgen te houden, In 2023 is op de 2de dinsdag van de maand de excursie en op de 4de dinsdag van de maand is de bespreking. Vanaf mdio februari zijn de data gewijzigd naar 2de woensdag van de maand de excusie en op de 4de woensdag van de maand de bespreking.

De besprekingen van de foto’s  doen wij ons “home” aan de Noordkade 64 – Gebouw D.

Een ieder presenteert en motiveert zijn foto’s. Gezamenlijk worden ieders foto’s besproken en wordt in overleg besloten welke foto’s op de website van de WKK site geplaatst worden. Tevens wordt besloten waar we volgende keer naar toe gaan en wat het thema is. 

Om te laten zien wat ons inspireert, heeft FCW een selectie gemaakt voor de uitgave van het Waddinxveen Magazine.

Klik hier voor onze maandelijkse FCW expositie op deze site.

Klik hier om te zien wat ons inspireert is hier de link naar de selectie die FCW heeft gemaakt voor de uitgave van het Waddinxveen Magazine.

Klik  hier voor nuttige informatie over fotografie en het gratis te downloaden fotobewerkingsprogramma “Firestone” dat wij ook gebruiken bij het bespreken van de door ons gemaakte foto’s.

Voor het voorjaar van 2023 is het schema als volgt:
excursie: 10 jan, 07 feb, 07 mrt, 05 apr, 03 mei.
bespreking: 24 jan, 21 feb, 22 mrt, 19 apr, 17 mei.

FCW organisatie en spelregels:

Op de dag van de excursie ontmoeten wij elkaar op de afgesproken tijd en locatie voor koffie/lunch.

Op de dag van de bespreking ontmoeten wij elkaar om 10.00 uur in gebouw D aan de Noordkade 64. De foto’s vooraf (circa 5  stuks met een aantal foto’s als reserve) naar Paul Mulder e-mailen in JPG format max 1Mb om de bijeenkomst voor te bereiden.

Paul Mulder en Theo v.d. Velde hebben de leiding wat de organisatie betreft. Het uitgangspunt is dat een ieder deskundig is en wil leren van anderen.

Om het een beetje vlot te houden is de gedachte dat men 5 minuten de tijd heeft om circa 5 foto’s te presenteren en in die presentatie motiveert waarom deze foto’s gekozen zijn. Tel daarbij nog 5 minuten input van de aanwezigen dan kan een bespreking binnen 2 uur afgerond zijn.