Genieten van kunst…

Korte presentaties van de FCW fotografen.

Onder de foto’s die wij tijdens de excursie maken staan de initialen van de fotograaf.
Onderstaand vind je de initialen van de fotograaf met naam, portret foto’s en korte presentatie.

 AG Albert Grooten. Sinds 2022 ben ik weer lid van de fotoclub FCW en geniet ik van de excursies; gezellig en leerzaam. Goed kijken en aanspre-kende opnamen te maken. Vroeger had ik een Fujica kleinbeeld spiegel-reflexcamera met losse lenzen; foto’s in zwartwit of kleur (fotorolletjes met 24 opnames ISO 100) of dia’s. Later gedigitaliseerd. Sinds mijn 70ste verjaardag beleef ik veel plezier met mijn Panasonic Lumix camera met een 20-1200 mm zoomlens. 

BD Bianca Dubbe. Wanneer je bij het fotograferen door de zoeker kijkt zie je een detail van je omgeving; “klik” en daarna gaat de foto een eigen leven leiden, dan is dat detail weer een op zichzelf staand geheel. Ik zoek o.a. naar lijnen, hoogtes, vormen, structuren, kleuren. Om die in een beeld te vangen,  kijk ik hoe ik met de instellingen op het toestel, dat effect kan bereiken. Een foto is voor mij geslaagd als het de kijker uitdaagd om er even bij stil te staan.

GB Greet Baas. Omdat ik mooiere foto’s wilde maken heb ik 15 jaar geleden een spiegelreflexcamera gekocht en diverse fotocursussen gevolgd. Maar met mijn mobieltje maak ik ook mooie foto’s en raakte mijn camera op de achtergrond. Door met elkaar op foto excursie te gaan en later te bespreken ben ik weer enthousiast geworden voor het gebruik en de mogelijkheden van mijn “echte” camera.

 

Gé Koppenhagen. Ik ben in 2022 lid geworden van FCW. Fotograferen doe ik al jaren lang, vooral in familieverband en in de vakanties. Ik leer veel in technisch en artistiek opzicht door  de bespreking van elkaars foto’s. De praktijk komt stevig aan bod door op tal van plaatsen foto’s te gaan maken. Heel leerzaam en plezierig in een sociale omgeving!!
HW Harry Weijs. Door fotogra- feren leer ik beter naar mijn omgeving te kijken en ervan te genieten. Dat kan een zons- ondergang zijn, het strand en de zee, maar ook de architectuur in een stad. Ik wil verder komen met fotografie. Daarom doe ik in groepsverband mee aan activiteiten, waaronder die van de fotoclub FCW van de Waddinxveense Kunstkring.

 

JB Joke vd Bosch.Ik fotografeer al lange tijd en mijn voorkeur gaat uit naar straatfotografie. Ik hoop door lidmaatschap meer technische tips te krijgen.

 

JE Jaap Epema. Ik fotografeer al jaren. In 2003 kocht ik mijn eerste digitale camera. Nu fotografeer ik voornamelijk met NIKON D800e, Sony RX100 VII en Samsung telefoon met voorliefde voor zwart-wit. Software voor nabewerking PhotoShop en Snapseed op de telefoon. Mijn motto is “Als je het ziet kan je prachtige foto’s maken”.

 

JS Jan van Steen. Ik fotografeer voor mijn hobby vooral tijdens vakanties en atletiekwedstrijden (bij SC Antilope). Maar ik merk dat verbetering mogelijk is en hoop via deelname aan de fotoclub en feedback van de andere deelnemers mijn vaardigheden te verbeteren.

 

MS Martha Smits. Vroeger op reis met met fotorolletjes 24 opnamen ISO 100. Nu geen beperkingen meer. Maar lang niet altijd gaf de foto het beeld weer van wat ik beleefde. Verdere verdieping, een beter toestel en de fotoclub geven mij meer inzicht ienmet name het anders kijken naar objecten,  gebouwen, dieren, landschappen. Een nieuwe hobby is ontstaan!

 

PM Paul Mulder. Ik was 12 0f 13 toen ik mijn eerste foto’s maakte met mijn AGFA klick-klack. Die maakte 4-kante zwart wit foto’s, 6×6 formaat. Vandaar mijn voorliefde voor 4-kante foto’s. Maar met 16:9 formaat kan ik mijn foto’s mooi beeldvullend op de TV afspelen. Met FCW op stap, foto’s maken en bespreken is inspirerend, leuk en leerzaam.
RW Rinus Westveer. Ooit begonnen  om schildervoor- beelden te creëren. Spoedig kwam fotograferen in plaats van schilderen. Opleidingen aan de Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn. Voornamelijk trekpaarden, natuur, landschappen, evenementen, e.d.  Sinds kort heb ik een thuisstudio. Dus nieuwe uitdagingen v.w.b. onderwerpen, belichting, com- positie, etc. Nooit uitgeleerd!

 TB Ton vd Berg. Vroeger fotografeerde ik met een Yashica in zwart-wit en ontwikkelde het filmrolletje zelf. De doucheruimte was mijn ‘donkere kamer’. Fotograferen is al heel lang een hobby van mij. Op stap in de vrije natuur heb ik altijd mijn camera stand-by. Bij de FCW is het plezierig om met elkaar foto’s te maken en deze daarna te bespreken.

TV Theo vd Velde. Een goede foto maken vereist geduld! Als je dan die goede foto maakt geeft dat vaak een euforisch gevoel; iets dat je graag wilt delen met anderen, die ook weten dat het moeite kost en dat gevoel ervaren als alles op het juiste moment en plaats samenkomt. Bij FCW ben je dan aan het juiste adres en wordt je tevens geïnspireerd, gemotiveerd en leer je veel van elkaar.   

BP  Ben Pereboom. Meer dan 60 jaar geleden, op mijn 10e verjaar-dag kreeg ik mijn eerste fototoestel. Via filmrolletjes, donkere kamer, zelf afdrukken analoog en  sinds 2002 digitaal. Een lang gekoesterde wens was de 4 jarige fotovakschool in Apeldoorn te doen in de richting landschap /architectuur. Inmiddels ben ik ook gecertificeerd drone fotograaf en vlieg ik met een DJI Mavic 3 Pro.