Genieten van kunst…

Rob Kempkes

Kunstvorm: schilderwerken.

Tijdens mij HBS-periode heb ik teken- en schilderles gekregen. 20 jaar geleden heb ik de draad weer opgenomen door teken- en schilderles van Jan Groenewegen. Met basisbeginselen zoals perspectieftekenen, kleurenleer en nieuwe materialen zoals oliepastel maakte ik kennis. Inmiddels volg ik al meer dan 10 jaar lessen van beeldend kunstenares Carina Mathot. De eerste jaren heb ik met acryl, pastel en oliepastel met opdrachten geëxperimenteerd. De laatste jaren werk ik met ecoline dat een mooi en krachtig kleurenpalet kent.

Vanaf het begin heb ik samen met de oprichter van de Kunst Kring Lies van Straalen aan de Open Atelier Route en andere door de WKK georganiseerde exposities deelgenomen. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse exposities in de Raadzaal van het gemeentehuis, exposities in Hotel-Restaurant De Unie, de wachtruimte van huisartsen en de entreehallen van appartementen.

De onderwerpen van mijn schilderijen zijn divers: van portretten van onder meer onze kleinkinderen tot experimenten met kleuren.

  1. Bloemen met kolibri (ecoline)
  2. Twee vrienden (aquarel)
  3. Kleurvlakken (ecoline
  4. Ondergaande zon (acryl en pastel)
  5. Serengetti en Kilimanjaro (acryl en ecoline)