Genieten van kunst…

Museumexcursies

De Waddinxveense Kunst Kring organiseert twee maal per jaar een busreis naar een aansprekende tentoonstelling in een bekend of soms ook in een minder bekend museum in Nederland.

Voor een dagreis is de bijdrage  + €60,- (gemiddeld bedrag) per lid of donateur met museumkaart en is inclusief lunch. Daarbij betalen introducés €10.- extra.

Contactpersoon voor deze dagreizen is Randy de Leeuw. Bereikbaar per email wkk@kpnmail.nl.

Komende excursie

De WKK heeft het plan het komende najaar, waarschijnlijk begin november, een museumexcursie te organiseren. Het afgelopen jaar hebben wij u gevraagd om uw suggesties voor een nieuwe museumexcursie aan ons door te geven. Uw suggesties zijn nog steeds welkom!

Momenteel gaan onze gedachten uit naar een bezoek aan het Dordrechts Museum. Dit museum heeft voor het komende najaar al een programma samengesteld en heeft een vaste collectie van 6 eeuwen schilderkunst en een collectie van de Dordtse schilder Ary Scheffer. De tentoonstelling ‘Wanderlust’ staat gepland, waarin reislustige Nederlandse kunstenaars uit de periode 1800- 1900 je laten wegdromen bij de mooiste oorden. Verder staat een expositie van de ‘Schilders van de Biesbosch’ gepland, een verzameling schilderijen en tekeningen van Dordrechts meest geliefde natuurgebied. Verder is een tentoonstelling met schilderijen van de Dordtse schilder Richard van den Dool te zien.

Afhankelijk van het toegestane aantal bezoekers moeten groepen vooraf worden aangemeld. Wij willen graag van u vernemen hoeveel deelnemers wij het komende najaar mogen verwachten in verband met de kostenberekening.

Bij een minimum van 35 tot 40 deelnemers komt de prijs ongeveer uit tussen de €50,- en €70,- voor deze museumexcursie, incl. vervoer per touringcar, koffie met gebak, een groepsrondleiding van een uur en een uitgebreide lunch. Deze excursie is exclusief de toegangsprijs van €22,50. Voor Museumkaarthouders en VIP-kaarthouders is de toegang gratis. In dit museum is de maximale groepsgrootte per rondleiding 15 personen.

Uw voorlopige aanmelding, om de belangstelling te peilen, kunt u kenbaar maken op emailadres wkk@kpnmail.nl, zodat wij deze geplande museumexcursie aan het einde van de zomer ‘handen
en voeten’ kunnen geven, de datum kunnen vastleggen en u uw aanmelding definitief kunt maken.