Genieten van kunst…

ANBI informatie en fiscaliteit.

Algemeen.

Sinds mei 2024 heeft de Waddinxveense Kunst Kring WKK, opgericht op  9 februari 1988, ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instellingen) status.
De Vereniging heeft als doel het bevorderen van de beeldende kunst in brede zin en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Waddinxveen.
De WKK is een leden vereniging bestaande uit Kunstenaars welke actief zijn in beeldende kunst en Donateurs welke niet actief met de beeldende kunst maar wel belangstelling hebben voor kunst en cultuur
De vereniging bestaat uit ongeveer 125 leden en 125 donateurs.
Vanaf september 2023 beschikt de WKK over een eigen permanente locatie in “Wereldwijd”, de oude Kohnstam Mavo, Mauritslaan 55 Waddinxveen.
Hoe de WKK met uw privacy omgaat kunt u lezen in de  Privacyverklaring van de WKK .
ANBI RSIN nummer.
Het ANBI RSIN nummer is 8041 68 799.

Beloningsbeleid en beleidsplan.  

Het beloningsbeleid; de bestuursleden ontvangen geen vergoeding, behalve de vergoeding van gemaakte kosten.
Het beleidsplan van de Vereniging heeft als doel het bevorderen van de beeldende kunst in brede zin en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Waddinxveen.
De docenten van de cursussen en workshop zijn verantwoordelijk voor hun eigen  activiteiten en verantwoording.

Giften.

Uw gift is gedeeltelijk aftrekbaar, als het bedrag boven een bepaald minimum ligt, namelijk het totaal van uw ANBI giften boven 1% van uw onzuiver inkomen. Dan is alles daarboven aftrekbaar.

 

Periodiek schenken.
Bent u van plan om regelmatig een bedrag te doneren? Dan kan het voordelig zijn om dat vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst met de WKK. Als u vijf jaar lang elk jaar hetzelfde bedrag schenkt, is het hele bedrag fiscaal aftrekbaar. Er geldt geen minimum of maximum. Neemt u contact met ons op, dan regelen wij het papierwerk. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0182 – 618228. Of stuur een e-mail naar de penningmeester via g.breteler@planet.nl

Via testament schenken.

Via het testament kunt u aan een goed doel schenken. U kunt familie vragen een deel van de erfenis te schenken aan dit goede doel. Maar het is gunstiger om dit zelf vast te laten leggen in het testament. Goede doelen met een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) hoeven namelijk geen erfbelasting te betalen. Neem hiervoor contact op met uw notaris.