Genieten van kunst

Activiteiten

De WKK organiseert diverse activiteiten die tweewekelijks plaatsvinden. Zo hebben we inmiddels Teken- en schilderochtenden, een Fotoclub, de Draw Club en de Craft Club. Tijdens de activiteiten staat het samen genieten van kunst voorop. Ontdek in informele sfeer waar je interesses liggen en ontwikkel vaardigheden. In groepsverband inspireer je elkaar!

Teken- en schilderochtenden

Beschrijving: Een aantal leden van de WKK komt elke twee weken bijeen om te schilderen of te tekenen. We werken aan eigen werkstukken met zelfgekozen materialen, die na afloop besproken worden. In een gezellige sfeer laten we elkaar zien hoe we werken en met welke materialen. Zo worden er ideeën uitgewisseld en op die manier inspireren we elkaar in onze ontwikkeling en nieuwe technieken.

Wanneer kan ik aansluiten? Per jaar vinden er twee sessies van acht ochtenden plaats; één sessie in het voorjaar en één sessie in het najaar.

Contact: Marlène van der Velde. Aanmelden of nadere informatie vragen kan door te bellen naar 0182 617 508 of een e-mail te sturen naar: marlenevdvelde@gmail.com .

 

Data najaar’24: woensdagochtend, 09.00-12.00 uur. 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, en 4 en 18 december.

Kosten: €45 per sessie van 8 ochtenden

Deelname alleen voor WKK-leden. Maak gerust een afspraak om eens te komen kijken.

Fotoclub

Beschrijving: Elke fotoclub – inmiddels zijn er twee (FCW1 & FCW2) –  gaat eens per maand op excursie om te fotograferen. Vooraf wordt overlegd waar we naar toe gaan en wat het thema is. Er wordt naar eigen keuze gefotografeerd met elke beschikbare camera. In een volgende bijeenkomst  worden de resultaten van de excursie door een ieder gepresenteerd en gezamenlijk besproken.  Leuk om van elkaar te leren! Doelstelling van de Foto Club Waddinxveen is een gezelligheidsclub met als doel: Tijdens de excursie  “kijken en kiezen” en tijdens de bespreking “luisteren en leren.”

Wanneer kan ik aansluiten? Per jaar vinden er twee sessies plaats; één sessie in het voorjaar en één sessie in het najaar. Een groep zit vol bij 10 deelnemers. Een OV-kaart en een Museumjaarkaart zijn een pré.

Contact: Vraag naar Paul Mulder, Dolf Vleij of Theo v.d. Velde via info@waddinxveensekunstkring.nl Meer informatie over de sessies en locaties wordt door de fotoclub van te voren met de deelnemers gedeeld. 

 

Data najaar’24: 

FCW1: woensdag. Excursies: 11-09, 09-10, 06-11, 04-12. / Besprekingen: 25-09, 23-10, 20-11, 18-12.
FCW2: woensdag. Excursies: 04-09, 02-10, 30-10, 27-11 / Besprekingen: 18-09, 16-09, 13-11, 11-12.

Kosten: €20 per sessie van 4 excursies en 4 besprekingen.

Deelname alleen voor WKK-leden en donateurs. 

Draw Club Waddinxveen

Beschrijving: De Draw Club is een gezellige avond waarin tekenaars, schilders en illustratoren van alle niveaus, jong en oud, samenkomen. Je bent creatief bezig met eigen werk, maar wisselt ook tips uit. Soms geven we de avond een thema, of deelt iemand uit eigen ervaring een bijzondere techniek. Het belangrijkste? Je inspireert elkaar!

Wanneer kan ik aansluiten? Het is altijd vrije inloop, zonder aanmelding. Lekker vrijblijvend om per avond te besluiten of je gezellig aansluit.

Contact: voor vragen kun je terecht bij WKK-lid Thijs via drawclub@waddinxveensekunstkring.nl

 

Data najaar’24: donderdagavond, 19:00-22:00 uur. 5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november, en 12 december.

Kosten per avond: € 5 voor niet-leden, € 2,50 voor WKK-leden

Deelname is open voor WKK-leden en bezoekers uit Waddinxveen en omstreken! Ook kinderen zijn welkom.

Craft Club Waddinxveen

Beschrijving: Een club vol creatievelingen die het gezellig vindt om samen te komen en aan hun hobby te werken. Alle leeftijden en creatieve hobby’s zijn welkom, ook op thema-avonden. Geen zin in het thema, maar wel in craften? Ook dan ben je gewoon welkom. Breng je eigen materiaal en project mee. Koffie en thee aanwezig.

Op dit moment bestaat onze groep uit een leuke mix van jong en oud, met diverse hobby’s: wargaming miniaturen schilderen, miniatuur huisjes bouwen, sierraden maken, quilten, scrapbooking en meer!

Wanneer kan ik aansluiten? Het is altijd vrije inloop, zonder aanmelding. Lekker vrijblijvend om per avond te besluiten of je gezellig aansluit.

Contact: voor vragen kun je terecht bij WKK-lid Manon via craftclub@waddinxveensekunstkring.nl

 

Data najaar’24: woensdagavond, 19:00-22:00 uur. 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december.

Kosten per avond: € 5 voor niet-leden, € 2,50 voor WKK-leden

Deelname is open voor WKK-leden en bezoekers uit Waddinxveen en omstreken! Ook kinderen zijn welkom.