Genieten van kunst…

Mary Molenaar

‘Creativiteit is de kunst van kwetsbaar durven zijn.’

Ik ben kort geleden uit Leiden naar Waddinxveen verhuisd. Tussen 2001 en 2011 woonde ik met mijn gezin in de Dominicaanse Republiek, Canada en Bahrein.

Ik ben opgeleid als Activiteiten Begeleidster en begon met aquarellen. Tijdens mijn eerste posting in de Dominicaanse Republiek stapte ik over naar acrylics. Ik kreeg les van een Cubaanse en Dominicaanse kunstenaar en pas de lessen nog altijd toe in mijn werk. Kunst uit de Dominicaanse Republiek kenmerkt zich door felle, heldere kleuren en een ‘naïeve’ schilderstijl. De keus van de kleuren zie je terug in mijn werk.

Mijn werk is een interpretatie van mijn omgeving; hoe ik de wereld om me heen zie en beleef. Het is mijn persoonlijke poging om dingen simpeler te willen maken als het leven complex is. Met mijn kleurrijk palet onderzoek ik het effect van licht, diepte, saturatie, lijnen, tonen en schaduw. Ik vang een landschap, een bos of een persoon en vertaal dat in een acryl op canvas.

Ik schilder semi-abstract met acrylics en gebruik gemixte technieken. Soms gebruik ik penselen, sponzen, vaak paletmessen, maar soms ga ik lekker met mijn handen smeren. Het thema varieert omdat mijn interessegebied zo groot is. Kunst is een reis en die reis is eindeloos. Kleur, licht, textuur en reflectie zijn basisthema’s en de vaste componenten in mijn werk. Ik navigeer tussen intuïtief en spontane technieken en gecontroleerde realiteit. Altijd zoekend naar de juiste balans.

Hieronder staat een impressie van mijn schilderijen. Ook mijn website is zeker een bezoek waard.

France Fields

Canmore Canada

Collection

Tuareg

The Afghan Girl