Genieten van kunst…

SK ArtLab

 

Loop langs bij het SK Artlab en laat je verrassen door de grote diversiteit.

Schilderijen- en beeldenexpositie amateurkunstenaarskoppel in het Artlab in Waddinxveen

Het Artlab van de Waddinxveense Kunst Kring in Waddinxveen zet komende maanden de deuren open voor een smaakmakende expositie van een tweetal kunstenaars uit Waddinxveen. Ton en José van Eupen zorgen in de maanden december en januari met schilderkunst van Ton en een selectie van de mooiste beelden van José voor een kleurrijke en inspirerende expositie. Daar waar Ton als kunstschilder voor zijn aquarelwerk vooral gebruik maakt van de natuur als zijn inspiratiebron, haalt José de inspiratie voor haar beelden uit de passie en emotie van de mens. Daarmee geeft ze haar beelden vorm en inhoud.

Ton brengt al vele jaren achtereen zijn schildertalent in de praktijk. Hij laat zich inspireren door de natuur, de beelden en herinneringen slaat hij op in zijn geheugen en later brengt hij deze op het schilderdoek weer tot leven. De schilder schilderde een groot deel van zijn collectie in de prachtige omgeving van natuurgebied de Duffelt in de Ooijpolder, vlakbij Nijmegen. Na hun verhuizing naar Waddinxveen, zo’n twee jaar geleden, voegde hij ook die natuurlijke omgeving toe aan zijn werk. Dit resulteert in een zeer gevarieerd palet aan schilderijen, zoals landschappen, portretten en prachtige schilderijen van vogels. Uit de meer dan 50 schilderijen heeft Ton een selectie gemaakt, die nu tentoongesteld wordt.

José legt zich al een aantal jaar toe op het maken van beelden. Haar werk laat met name emotie en liefde zien. Werken met klei is volgens haar veelzijdig, waar zij al haar creativiteit in kwijt kan. Met als resultaat een mooie collectie dynamische beelden.

Eerder dit jaar exposeerden de Van Eupens al een selectie van hun werk tijdens de jaarlijkse najaarsexpositie van de Waddinxveense Kunst Kring. De expositie stond toen in het teken van Eenzaamheid en sloot daarbij aan bij de WEEK VAN DE EENZAAMHEID.

Voor wie nog op zoek is naar een bijzonder kerstcadeau: tijdens de speciale expositie in het Artlab in Waddinxveen zijn komende weken de bijzondere schilderijen en beelden van Ton en José van Eupen te bewonderen én te koop.

De expositie is te bezichtigen in het Sleutelkwartier, in het SK Artlab (voormalige ABN-AMRO pand), Passage 240 (bij de rotonde Juliana van Stolberglaan) te Waddinxveen. De openingstijden van de expositie zijn: op maandag, van 15.00 tot 16.30 uur, op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Verder op aanvraag te bezichtigen, graag contact opnemen via tel. 06 – 4797 6872.