Genieten van kunst…

Van de voorzitter

Het bestuur van de Waddinxveense Kunst Kring (WKK) hoopt dat het allemaal goed met u gaat. Blijf alstublieft gezond en blijf voorzichtig. De nare perikelen rondom het Coronavirus zijn voorlopig nog niet opgelost en de 1,5 meter samenleving zal nog wel even voortduren. Voor de WKK betekent dit, dat het bestuur zich de komende tijd zal blijven beramen of hoe en wanneer de schilderochtenden, de fotoclubs, de lezingen, de uitgestelde lente expositie en de excursie in het najaar weer van start kunnen gaan. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte, dus ons advies hierbij is: kijk hiervoor ook regelmatig naar de website van de WKK. 

Tot slot willen wij, behalve voor bovenstaande mededelingen, graag verwijzen naar onze voortreffelijke website www.waddinxveensekunstkring.nl. Deze wordt door onze webmaster Jan Timmermans regelmatig opgeschoond en aangevuld met onder andere schitterende virtuele rondleidingen door musea in Nederland, waaronder “Ambachtelijk Gouda”. Echt de moeite waard. Nathalie Verkade houdt u ook op de hoogte en steekt u regelmatig een hart onder de riem via berichten op instagram, facebook en twitter.

De afgelopen periode heeft Connie Smitskamp een opsomming gemaakt van alle activiteiten die de afgelopen ruim 30 jaar binnen de Waddinxveense Kunst Kring hebben plaatsgevonden. Deze opsomming is te raadplegen op onze website of via deze link Verslag-30-jaar-WKK en daarbij is het lezen bijzonder waard. Duidelijk komt naar voren dat de WKK in deze periode niet stil heeft gezeten en een belangrijke niet meer weg te denken plaats binnen de Waddinxveense samenleving heeft ingenomen. Het bestuur dankt Connie hartelijk voor het vele degelijke en volledige uitzoekwerk.

Wadcultureel

De organisatie van Wadcultureel heeft middels een nieuwsbrief laten weten dat de kunstmarkt van Wadcultureel zal plaatsvinden op 12 september a.s. Uiteraard met de op dat moment bestaande maatregelen t.a.v. het corona virus die door het RIVM wordt uitgevaardigd. Het bestuur van de WKK beraadt zich momenteel over de mogelijkheden voor onze leden die veelal wat ouder zijn en dus volgende de RIVM een kwetsbare leeftijd hebben. U hoort van ons.

 

 

Nieuw op de website

– Online lezingen van Wendy Fossen en een vitueel bezoek aan de grootste Europese Musea
– Virtuele tour door het verleden bij Ambachtelijk Gouda
– Uitnodiging foto wedstrijd “de Oude Hollandse Waterlinie”
– Verslag van Connie Smitskamp: 30 jaar Waddinxveense Kunst Kring!

 

Nieuwsbrief op papier:  WKK Nieuwsbrief nr 281 – mei 2020