Genieten van kunst…

Locatie 3 (Coenecoop) is vervallen

met route beschrijving

locatie 3 is vervallen

 Waddinxveense Kunst Route op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021

De Waddinxveense Kunst Route, voorheen de Open Atelier Route, is een populaire route om kennis te maken met de Waddinxveense kunstenaars en hun getoonde kunstwerken. Om de twee jaar organiseert de Waddinxveense Kunst Kring deze route waarin deze kunstenaars hun woonhuizen, tuinen of ateliers openstellen voor belangstellenden. Daarnaast is de ruimte in het Sleutelkwartier-gebouw (het oude ABN AMRO gebouw) op de hoek Passage / Juliana van Stolberglaan in Waddinxveen een centrale plaats voor een groepsexpositie.

Het is zo ver: op zaterdag 9 en zondag 10 oktober vindt de Waddinxveense Kunst Route (WKR) weer plaats. Op tien plaatsen in Waddinxveen tonen 27 kunstenaars van de Waddinxveense Kunst Kring hun meest recente werk.

Dertien kunstenaars doen dit alleen of met 1 of 2 andere kunstenaars thuis, terwijl de andere veertien kunstenaars kiezen voor een groepsexpositie die plaatst vindt in het Sleutelkwartier-gebouw (het oude ABN AMRO gebouw) op de hoek Passage / Juliana van Stolberglaan in Waddinxveen.

Op vrijdag 8 oktober om 19:00 uur opent de burgemeester in het Sleutelkwartier de Waddinxveense Kunst Route. Door de Coronamaatregelen, mogen hier alleen de kunstenaars bij zijn die meedoen aan deze Kunst Route. Partners van de kunstenaars zijn niet uitgenodigd. Jammer, maar het is niet anders.

Ondanks alle maatregelen hopen we er weer een fantastische Waddinxveense Kunst Route van te maken. U bent van harte welkom op de 10 locaties van deze Kunst Route, verspreid over Waddinxveen, op zaterdag 9 en zondag 10 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur. Echter 1 locatie is alleen op zaterdag te bezoeken.

U zult een grote variëteit aan schilderijen, foto’s, beeldhouwwerken, sieraden, keramiek en sculpturen in uw route tegenkomen. Bezoekers kunnen bij iedere kunstenaar een boekenlegger mee krijgen met afbeeldingen van hun werk.

Een eenvoudige afdruk van plattegrond en deelnemers is te maken via de link WKR plattegrond

Ook met behulp van routekaartjes kan tijdens de route de deelnemers eenvoudig gevonden worden. Via deze link Deelnemers opent een overzicht van de deelnemende locaties met links naar de bijbehorende routekaartjes. Ideaal voor het vinden van locaties via uw mobiele telefoon tijdens het maken van uw Kunst Route.

Tevens is er een A3 poster met plattegrond met de deelnemende locaties verkrijgbaar. Deze poster is ook te downloaden via de link Kunst Route A3-poster

Op de pagina Kunst van Leden van deze website kunt u alvast een voorproefje zien van het werk van sommige kunstenaars.